marți, 15 februarie 2011

Case din lemn - Produs 100% romanesc

Imi imaginez in fiecare dimineata cand ma trezesc, dand la o parte plapuma grea din lana de pe mine, cum stau si privesc muntele printr-o fereastra mare si vad doar muntele in fata in timp ce in casa e cald. E iarna si totusi eu imi imaginez ca e cald. Dimineata nu vad soarele niciodata, vad doar lumina lui in spatele muntelui si imi place.

Eu inca nu am casa mea, dar mi-o doresc, o am in gand in fiecare dimineata cand ma trezesc. Vreau sa o construiesc cu mainele mele, sa bat cuie in ea, sa strang suruburile si sa ma bucur de fiecare moment cand o vad ca se inalta. Nu ma vad cand o visez, dar cred ca imi stralucesc ochii...

Ma lupt de ceva timp sa imi realizez visul. Acum 10 ani in urma, pe la sfarsit de vara, am calcat pentru prima oara in Romania, venind la studii. Dragosea pentru Romania imi insuflase profesoara de romana, Raisa Rotaru, la orele D-ei cu asistenti, eram singurul care ma ridicam si ziceam "Noi suntem romani!". Erau orele cand aveam dreptul de a spune ceva, de a ne afirma si o ziceam ferm, din placere si pentru ca o simteam.

Dupa 9 ani, am fost inscris si eu printre cei aproape 22 mln. de compatrioti. In toti acesti ani ma simteam tinut ca intr-o cusca, legat cu lanturi grele turnate in zidul de beton. Dorinta de a sari peste granite imi era mereu in minte, ma simteam descriminat pe nedrept, pana in ziua in care mi s-a oferit libertatea. Se mirau ironici prietenii romani de progresul meu de la Moldovean la Roman. Nu am inteles niciodata de ce romanul are o parere atat de proasta despre el insusi si repeta in continuu ca: "Tara e frumoasa, pacat ca-i locuita!". O simpla modificare in comportamentul nostru de a arunca mucul de tigara pe strada, deja ar schimba multe.

Vreau sa cred ca noi romanii putem mai multe, doar nu sunt nemtii astea niste mutanti genetici. Traiesc cu speranta ca lucrurile in tara se vor schimba, si ca tinerii nu vor mai pleca, eu am ramas pentru ca sunt de parerea ca se poate!

Ceea la ce visez eu, o casa din lemn,  in curand mi se va indeplini. Voi putea bate cuie cu mainele mele in propria mea casa. O casa din lemn, ecologica, durabila, care imi va oferi caldura naturala. Un produs 100% romanesc.

Ii indemn pe toti cei care cred ca in aceasta tara exista un aer romanesc, sa achizitioneze un produs romanesc, sa sustinem producatorul roman. Hai ca se poate!




Proiectant SC JirmaN Engineering SRL - www.woodengine.ro


Ziua 1 Sambata ora 12.30

Cu o saptamana inainte am sunat la toate numerele de telefon de la firmele de logistica gasite pe internet, am apelat si la prieteni, dar toate raspunsurile au fost: "Pentru TIR Mega (2.4x2.9x13.6) - doar export, intern nu!", in final nu mai gaseam nici tir normal. Dupa o saptamana mare imi era bucuria cand am auzit ca vine tirul la incarcat. Structura (palet cu elemente planseu, palet cu elemente sarpanta, paleti cu OSB pentru planseu si asteriala, pereti) a fost descarcata in 2 ore cu 4 muncitori necalificati si un "buldo".

Producator SC DIMMER SRL, Comanesti, Bacau - www.dimmer.ro

 


Ziua 2 Luni ora 11.30

Baietii au plecat pe la ora 00.30 din Neamt, au ajuns mai tarziu ca s-au ratacit prin Odorheiul Secuiesc. Cum au ajuns s-au si apucat de treaba. In prima zi (de montaj) s-au montat talpile de trasare, tratate cu bitum lichid. Talpile se fixeaza provizoriu in autofiletante. S-au trasat diagonalele si apoi s-au pozitionat peretii. Peretii sau fixat cu conexpanduri prin talpile de trasare.

Montaj - Giana Dan -0752040160
 






 S-a montat tot parterul mai putin doi pereti de interior, care au ramas in fabrica.

Ziua 3 Marti ora 10.20

In fabrica au ramas 4 panouri, doua de interior parter si doua de interior mansarda, si tot lambriul. Marti urma sa se incarce al doilea transport. De data aceasta era unul de 8t, dar m-a costat mai mult decat primul. Am fixat grinzile de planseu in zona in care au fost reazeme. S-a placat si OSB-ul peste grinzile de planseu. Si am asteptat dupa transport.

Abea seara a ajuns si masina cu ultimile elemente.

Ziua 4 Miercuri ora 12.20

Baietii au montat acei doi pereti de interior, au pozitionat grinzile lamelare. Planseul pana la ameaza era terminat. Si au inceput sa fixeze peretii de la mansarda.





Ziua 5 Joi ora 9.30

S-au pus pe pozitii toate grinzile care sustin capriorii. S-au pozitionat capriorii, asteriala OSB 15mm si folia. Am avut o saptamana grea, in fiecare seara ningea, dimineata la prima ora dadeam jos zapada.

 
 

Ziua 6 Vineri ora 12.00
Baietii deja au trecut la elementele de finisaj - lambriul.
Ziua 7 Sambata la ora 17 echipa de montaj a parasit santierul, au lasat curat peste tot, ferestrele si usile au fost placate cu OSB. Nu am reusit sa fac ultimile poze, era deja intuneric. In cazul in care sunteti interesati cum arata structura sunteti invitati pe santier la intrarea in loc. Victoria, dupa calea ferata pe dreapta, langa statia de autobuz. Pentru informatii sunati la 0742879974.




SC JIRMAN ENGINEERING SRL
CUI: 22505802
J08/2667/03.10.07
Adresa: or. Brasov, ale. Cosntructorilor, nr. 8, bl. 8,  ap. 107
Punctul de lucru: or. Brasov, str. Turnului 5, Facultatea de Constructii, coprul "J" al Universitatii "Transilvania", et. 2, interfon 14.
Tel: +40-268-548-377
Fax: +40-368-815-748
GSM: +40-742-879-974
E-mail: james@woodengine.ro
YM: lisnic_eugeniu
Skype: lisnic.james








Un comentariu: